Hvor lenge varer vippeextensions

Gode, holdbare vippeextensions er viktig for vippekunden – ingen vil miste sine extensions etter noen dager.

Det burde være viktig for vippeteknikere også, at kundene er fornøyde og at man leverer et holdbart produkt. 

 

Men hva avhenger det av? 

 

Hvorfor holder extensions seg lengre enkelte ganger, mens andre ganger virker det som man mister alt man har før man rekker å forlate salongen?

 

Hvorfor er det sånn at en vippekunde som kommer for påfyll etter 3 uker er nesten “skallet”, mens andre kommer etter 3 uker kun pga hygiene og øyehelse – for å fjerne ettervekst og fylle litt på for å få den rette effekten…

 

Det er mange faktorer som spiller inn – og tro meg, man kan skrive en hel bok om det – men jeg skal prøve å oppsummere det i 3 viktige punkter.

1.Naturlige vipper og vippesyklus – GRUNNLAGET FOR VIPPEEXTENSIONS 

Syntetiske vipper faller ut sammen med de naturlige vippene i en vippesyklus. Derfor er holdbarheten og effekten av vippeextensions først og fremst avhengig av vippesyklusen og våre naturlige vipper – de er grunnlaget for syntetiske vipper.

Extensions er festet til dine naturlige vipper, ikke til øyelokket som man gjør med vipper på stripe, kjøpt i butikk.

Sunne, sterke, og spesielt tette naturlige vipper holder effekten av vippeextensions mye lenger enn de som er ødelagt og svake. 

 

Det er viktig å vite at vippesyklusen og strukturen av vippene ikke er  den samme hos alle. 

Noen av oss har lange og tette vipper, og andre har korte og få.

Hovedsakelig avhenger det av våre gener. 

Kroppen vår produserer vipper for å beskytte øynene – les mer om det her –  Øyevipper funksjon- rolle i pattedyr kroppen

 

I solrike og vindfulle områder, trenger man tette og tykke vipper som hjelper øynene til å beskytte seg mot atmosfæriske forhold. Så om dine forfedre levde i slike områder, har du sannsynligvis tykke, tette og sterke vippehår:) Er det kun gener som påvirker vippene dine? 

Selvfølgelig ikke, men det er basisgrunnlaget. 

 • Diett,
 • alder,
 • medisinbruk,
 • kroppens hormonnivåer,
 • stress
 • årstid (røyteperiode)

har også stor innflytelse på vippesyklusen og strukturen av vippene.

 

I tillegg har man en annerledes struktur og vippesyklus på noen deler av øynene, som de indre og ytre hjørnene. Her bytter de naturlige vippene seg oftere enn vanlig, og det fører til at man mister extensions oftere på de delene.Eksterne faktorer kan også påvirke vippehelsen.

Feil vippebehandling – det gjelder ikke bare vippeextensions, men ofte også vippeløft – kan føre til svake hår og ødelagte vipper. 

 

En annen ekstern faktor som er verdt å nevne er noen typer uvaner, som man har ofte ubevisst. Det kan være å gni seg i øynene eller at man drar i vippene. Det påvirker hårroten og fører til raskere utbytting av hår i vippesyklusen. 

 

Oppsumering- 

Extensions sitter på naturlige vipper og de er grunnlaget for effekten. Derfor er tykkelsen og lengden avhengig av våre gener og vår helse. Antall vipper og strukturen av naturlige vipper er helt annerledes hos hver av oss.  

2. Daglig vippepleie

Mye av ansvaret for god holdbarhet av vippeextensions faller på vippekunden, dette gjelder først og fremst hygiene.

Det er viktig å vaske vippene daglig, så man får fjernet fett og skitt som samles rundt vippene. Det er kjempeviktig å beholde den plassen, hvor limet skaper en kontaktflate mellom den syntetiske vippen og naturlig vipp, ren. Uten hygiene kan det oppstå irritasjon, vippene kan klumpe seg sammen og man begynner å klø og rive av extensions. 

Det anbefales ikke å bruke mye ekstra daglig sminke med vippeextensions.

Sminkeprodukter kan inneholde ingredienser som påvirker vippelimet.

I tillegg krever sminkefjerning stor forsiktighet når vi har vippeextensions. Det er for å ikke rive av de pålimte vippene med naturlige vipper.

Hvis man liker å bruke ekstra sminke er det viktig å rense riktig og nøye, derfor er ikke vannfaste produkter det rette valget – les mer om det i artikkelen om øyehygiene og vippeextensions.

Det er også viktig å huske at man må ikke gni seg i øynene, ikke dra i vippene og prøve å ikke ta seg for mye i øynene .

Om man trenger å ta seg i øynene med vippeextensions på, må dette gjøres forsiktig. Det er kjempeviktig å legge merke til om man har dårlige vaner, for eksempel at man klør seg i øynene når man er stressa. 

Svake hårsekker fører til raskere utskiftning av hår i vippesyklusen, derfor vil ikke effekten av vippeextensions vare så lenge. 

Men en av mange fantastiske ting er at kvinner som har vippeextensions har mindre rynker rundt øynene. Det er fordi de presser og drar mye sjeldnere på øynene, enn de som ikke trenger å tenke på det. 

Hvilken dag du planlegger en vippebehandling er også viktig for holdbarheten.

Det anbefales ikke å ta vippeextensions under menstruasjon, i perioder med mye festing og hvor man er fyllesyk – kroppens hormonnivåer påvirker fettet på vippehårene og forandring i kroppen vår kan endre på vippehårene. I slike tilfeller kan nye sett med vippeextensions holde seg dårlig.

 1. Vippetekniker – UTDANNING, ERFARING OG PRODUKTER 

   

Den tredje viktige faktoren når det kommer til holdbarhet av vippeextensions ligger på vippeteknikerens side.

 

Hvilken vippetype som blir brukt til vippeextensions skiller seg ikke bare ut med resultatet rett etter behandling.

Volum metoder gjør at effekten varer lenger enn med den klassiske metoden. Viftene som brukes til volum består av flere ultra tynne syntetiske vippehår.

Om man mister extensions på en naturlig måte i vippesyklusen vil de fluffy viftene skjule hull, til og med etter at 70% av extensionsene har falt ut, vil man fortsatt kunne se en liten effekt.

Hemmeligheten til god holdbarhet er KUNNSKAP OG ERFARING – vippeteknikeren må vite flere ting –

 • hvordan man jobber med lim,
 • hvordan forberede naturlige vipper før behandling,
 • hvordan ikke belaste naturlige vipper… og mye, mye mer.

Flere tror fortsatt at hvilket vippelim man velger har stor innflytelse på holdbarhet. Dette er den største myten og løgnen i vippebransjen, som kun brukes for å selge flere produkter til vippeextensions, og instruktører pleier å legge vekt på dette. Ja, limet kan utgjøre litt, og vippeteknikere må vite hvilken type lim de trenger i forhold til klima og ja, det er viktig å stole på at leverandørene leverer kvalitet fordi limet må være ferskt for å fungere godt.

Men det viktigste er at man velger lim etter kvalitet. Da blir det helt trygt, skaper ingen allergisk reaksjon og utslipper ikke farlige gasser.

DET FINNES IKKE ET SPESIELT VIPPELIM ELLER ANDRE MAGISKE PRODUKTER som gjør at man får super holdbarhet.

Det handler om riktig teknikk, kunnskap, praksis og hvordan brukes preparatene.

 

 

 

 

 Jobber du innen vippeextensions?

 

Vippe extensions faller ut for fort og vil du forbedre holdbarhet?

 

Jeg har laget en e-bok for deg.

Oppsummeringen er at holdbarheten av vippeextensions avhenger av mange faktorer.
Noe har vi innflytelse på – for eksempel hygiene, og noe ikke – for eksempel genetikk. 
Det er viktig å være ærlig og ha tillit til vippeteknikeren. Pass på vippene og gi beskjed om forandring i livsstilen din (diett, medisiner, sykdommer).
Det er også viktig å være en ærlig vippetekniker, jobbe på den beste måten man kan, med respekt for kundens tid og penger. Da får man den beste holdbarheten og med det – masse fornøyde kunder. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Informer meg når produktet blir tilgjengelig