HOLDBARHETEN- HVOR LENGE VARER VIPPEEXTENSIONS

Profesjonell vippe extensions er en eksklusiv behandling.

Det koster penger, det er tidkrevende og man vil ha effekten så lenge som mulig.

Holdbarheten av vippeextensions er viktig for vippekunden – ingen vil miste sine extensions etter noen dagen.

Og det burde være viktig for vippeteknikere,at kundene er fornøyde og at man leverer er holdbart produkt. 

Men hva er det avhengig av? 


Hvorfor holder extensions seg lenge enkelte ganger, mens det andre ganger virker som man mister alt man har før man forlater salongen.

Hvorfor er det sånn at en vippekunde som kommer for påfyll etter 3 uker nesten er “skallet” og mens andre kommer etter 3 uker kun pga hygiene og øyehelse- for å fjerne ettervekst og fylle litt på for å få den rette effekten…
Det er mange faktorer som påvirke det- og tro meg, man kan skrive bok om det – men jeg prøver å oppsummere de i 3 viktige deler. 

1.Naturlige vipper og vippesyklus – GRUNNLAG FOR VIPPEEXTENTIONS 

 

Syntetiske vipper faller ut med de naturlige vippene i vippe syklus, derfor er først og fremst holdbarhet og effekt av vippeextensions avhengig av vippe syklus og våre naturlige vipper – de er grunnlaget for syntetiske vipper. Extensions er festet til dine naturlige vipper, ikke til øyelokk som man gjør med vipper på stripe kjøpt i butikk.

Sunne, sterke, og framfor alt tette naturlige vipper holder effekten av vippeextensions mye lengre en de som er rare og svake. 
Vippesyklus og struktur av vippene er ikke det samme hos alle. 
Noen av oss har lange og tette vipper, og andre har lyse og korte. Hovedsakelig avhenger det av våre gener. Våre kropper produserer vipper for beskytte øynene👀. I solrike og vindfulle områder, trenger man tette og tykke vipper som hjelper øyene beskytte seg mot atmosfæriske forhold. Så om dine forfedre levde i slike område da har du sannsynligvis tykke, tette og sterke vippehår:) 

Er det kun gener som påvirker vippene dine? 

Selvfølgelig ikke,men det er basisgrunnlaget. 
Diet, alder, medisinbruk, kroppens hormonnivåer, stress, årstiden (røyteperiode) har også innflytelse på vippesyklus og struktur av vippene. 

I tillegg har man på noen deler av øynene – som de indre og ytre hjørnene- en annerledes struktur og vippe syklus. På denne delen av øynene bytter man naturlige vipper oftere en vanlig, dette gjør at man mister exstensions oftere på denne delen. 

Eksterne faktorer kan også påvirke vippe helsen. Feil vippebehandlig – det gjelder ikke bare vippeextensions men ofte også vippeløft- kan føre til svake hår og ødelagt vippene. 

En annen ekstern faktor som er verdt å nevne er noen typer uvaner , som man har ofte ubevisst slik som å gni øyne, dra sef i vippene… det påvirke hårroten og fører til raskere bytting av hår i vippe syklus. 

 

2. Vippekunden – VIPPEPLEIE 

 

Mye av ansvaret for holdbarhet av vippeexstensions faller på vippekunden, dette gjelder fremfor alt hygiene. Daglig rens av vippene så man får fjernet fett som løser opp limet. Det er kjempeviktig å beholde denne rene plassen hvor limet skaper en kontaktflate mellom den syntetiske vippen og din naturlige vipp. Dette er nøkkelen for god binding av lim. 

Det anbefales ikke å bruke mye ekstra daglig sminke med vippeextensions. Sminkeprodukter kan inneholde ingredienser som påvirker vippelimet.
I tillegg krever sminkefjerning med vippeextensions stor forsiktighet for å ikke rive av de pålimte vippene med naturlige vipper. 

Det er også viktig å huske at man må ikke gni seg i øynene, ikke dra i vippene og prøve å ikke ta seg for mye til øynene . Om man trenger å ta seg til øynene med vippeextensions på må dette gjøres forsiktig. Det er kjempeviktig å legge merke til om man har uvaner , for eksempel klø seg i øynene når man er stressa, for dette påvirker vippehelsen din… 
Svake hårsekker fører til raskere utskiftning av hår i vippesyklusen derfor vil ikke effekten av vippeextensions vare så lenge 

Dag av vippebehandling er også viktig for holdbarhet. Det anbefales ikke å ta vippeextensions under menstruasjon, i perioder med mye festing og hvor man er fyllesyk – kroppens hormonnivåer påvirker fettet på vippehårene og forandring i kroppen vår kan endre på vippehårene . I slike tilfeller kan nye sett med vippeextensions kan holde seg dårlig. 

 

3. Vippetekniker – UTDANNING 

 

Det tredje viktige punktet når det kommer til holdbarhet av vippeexstesions ligger på vippeteknikerens side.

Vippetypen brukt til vippeextensions skiller seg ikke bare ut med resultat rett etter behandling. Volum metoder lar effekten vare lengre enn klassiske . Viftene som brukes til volum metoden består av flere ultra tynne syntetiske vippehår. Om vi mister extensions på en naturlig måte i vippesyklusen vil de fluffy viftene skjule hull, til og med etter at 70% av exstensions faller av vil man fortsatt fortsatt kunne se 

Hemmelighet til god holdbarhet er KUNNSKAP OG ERFARING – vippeteknikeren må vite hvordan man jobber med lim, hvordan man fester syntetiske vipper til vippehår, hvordan man fremhever de naturlige vipper og bevarer disse… og mye mye mer.
flere tenker fortsatt at valg av vippelim har stor innflytelse på holdbarhet. Dette er den største myten og løgnen i vippebransjen, som kun brukes for å selge mer produkter til vippeextensions og instruktører pleier å legge vekt på dette. Ja, limet kan utgjøre litt, og vippeteknikere må vite hvilken type lim de trenger i forhold til klima og ja, det er viktig å stole på at leverandørene leverer kvalitet fordi limet må være ferskt for å fungere god. Men det er kun en ingrediens – cyanoacrylate som gjør at man kan feste extensions til naturlig vipper- og man må vite hvordan jobbe med cyanoacrylate… 
DET FINNES IKKE ET SPESIELT VIPPELIM ELLER ANDRE MAGISKE PRODUKTER som gjør at man får super holdbarhet. Det er riktig teknikk på jobben du utfører, kunnskap, kunnskap og atter en gang kunnskap. 

 

Oppsummeringen er at holdbarhet av vippeextensions avhenger av mange faktorer. På noe har vi innflytelse – for eksempel hygiene, og på noe har vi ikke – for eksempel genetikk. 
Det er viktig å være ærlig og ha tillit til vippeteknikeren din, pass på vippene dine og si ifra om forandring i livsstil (diett, medisiner, sykdommer)

Det er også viktig å være en ærlig vippetekniker, jobbe på den beste måten man kan, med respekt for kundens tid og penger og at man utvikler kunnskapene sine hele tiden. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *